tiistaina, heinäkuuta 18, 2006

Lomat on ohi

Kaksi viikkoa Ranskassa hurahti aika vilkkaaseen näin jälkeenpäin ajateltuna. Yllätys, yllätys. Paikan päällä päivät kuitenkin vaihtui aika maltilliseen tahtiin, joten siihen pitää olla tyytyväinen. Paljon olisi reissusta kerrottavaa, mutta aika ei tässä välissä riitä kertomaan paljoakaan. Juttua putoaa sitten vähän väliä kunhan on aikaa olla taas koneella.

Se verran voin kiteyttää kuitenkin tuntemuksia, että suuri hurmos ja usko futiksen maailmanmestaruuteen ja sen jälkeen karvastakin karvaampi tappio finaalissa loi aika haikeat fiilikset. Ihmiset oli kyllä maanantaina kaduilla aika nyrpeillä naamoilla.

Jotain kansallisesta tunnelmasta MM-kisojen aikaan kuvastaa eräs tilanne leipomossa pienessä kyläpahasessa parikymmentä kilometriä Välimereltä:
Äiti lähti eräänä aamuna hakemaan leipää ja croissantteja boulangeriesta. Hyllyllä oli leipä jonka ympärille oli kiedottu tricolore-nauha. Äiti sitten ihmeissään kysyi, että onko tuo leipä koristeena vai onko se myytävänä? Ja miksi nauha on siinä?
Myyjä(vanha ranskalainen mummeli): "On se myytävänä. No mutta madame, ottelun kunniaksi tietenkin!"
Kuinkas muutenkaan! Ranskahan oli juuri edellisenä iltana peitonnut hallitsevan maailmanmestarin ja suurimaan mestarisuosikin Brasilian.

Perhana että oikeen harmittaa ja jopa **tuttaa vieläkin se tappio. Ei sillä tavalla. Ei sillä tavalla.