maanantaina, kesäkuuta 26, 2006

Lyhyt juhannussetti

Juhannus ei taaskaan pettänyt. Miten se voisikaan?

Torstaina pääsin sitten lähtemään duunista jo peräti klo12.30, mutta matkaan päästiin vasta pari tuntia myöhemmin. Perinteistä pakkaussählinkiä. Kuuluu asiaan.
Matkattiin siis kaverin mökille muutaman tunnin ajomatkan päähän ja tilukset olivat aivan luksusluokkaa. Paikasta voisi kirjoittaa vaikka neljä tuntia, mutta jätettäköön toiseen kertaan. (Ihan ku sitä kuvasusta muka joskus tulisi...)

Paikalle oli saapunut meiän kaveriporukkaa 12 henkeä ja muita noin vajaa 20. Eli hyvät kekkerit oli tiedossa. Juomat ja ruuat oli hoidettu keskitetysti joten niitäkään ei tarttenu miettiä tai laskeskella, kunhan tyhjensi lautasensa ja kumosi lasinsa. Lähes hävettää, että ruuat tuli vielä aina suoraan pöytään, kertaakaan neljän päivän aikana ei päässyt osallistumaan vaikka yrittikin tarjoutua.

Juomapolitiikan kruunasi "mökin" isännän baarikaappiin kasautuneet arvojuomat, joita isäntä itse ei jaksanut juoda, joten saatiin nauttia täysin rinnoin tarjoiluista. Taisi mennä kyllä ne usean sadan euron arvoiset konjakit ja viskit hieman hukkaan meiän kurkustamme, ei välttämättä oltu aivan parhaassa mahdollisessa arvostuskunnossa silloin muutamana aamuyönä klo04-07 aikoihin laiturilla. Tosin usva järvellä, auringonnousu, kaukana ääntä pitäneet linnut, sauna ja hyvä seura tarjosivat juomille arvoisensa kulissit. Alkunsa sai myös tarina Dohan osakilpailusta sekä dokaushanskasta.

Sen verran voisin vielä laittaa reissusta yhteenvetoa, että ei juhannus oo voinu mennä ainakaan aivan pieleen jos torstaiaamun ja sunnuntai-illan välillä on tullu nukuttua päiväunet mukaanlukien yhteensä 12,5 tuntia...