sunnuntaina, kesäkuuta 11, 2006

Aika (viikon)loppu

Ei taas hirveesti tarttenu jarrutella viikonloppuna, oli kyl sen verran ohjelmaa. Onneks futiksen MM-kisat rytmitti meininkiä hieman.

Perjantaina oli tosiaan firman kesäjuhlat ja hypättiin Tervasaaren kupeesta johonkin vanhaan kolmimastoiseen laivaan. Sillä sit seilattiin Villing-nimiseen saareen jossa odotti sauna lämpimänä. Käväisin jopa heittämässä talviturkin hulppeassa seitsemän asteisessa merivedessä. Ei ollu kyl mitään ihan herkkua.
Sit seilattiin taas ja joskus klo23 aikoihin saavuttiin satamaan, josta sit jatkettiin tietenkin porukalla baariin. Ja niinkuin tulikin arvailluksi jo etukäteen, niin meno oli mukavan railakasta, ja maanantaina on osa voinu jälleen piilotella tietokoneen näytön takana. Ei mitään pahaa pariutumista, mutta mainittavan arvoista kuitenkin. "Rakkaus" ei katso ikää...

No, järki oli kuitenkin yllättävän hyvin mukana, koska tajusin hypätä jo klo2.45 yöbussiin. Tosin en jaksanu tsempata koko matkaa hereillä, joten otin torkut ja tietenkin vetäisin pari pysäkkiä pitkäks. Samalla ku tallustin kauniissa Suomen kesäyössä kotia kohti, niin päätin et kyllähän mökille lähdettäessä pitää mennä soutelemaan järvelle aamuyöstä, on niin hienon näköistä.

Lauantaiaamuna oli hyvä ja ehkä jopa hieman ylienerginenkin fiilis. Kone päälle ja musiikki soimaan, ranskalainen serkku oli sentään tulossa Suomeen parin tunnin päästä, oli siis juhlapäivä.
No mutta ei muuta ku kamat kassiin ja äiti ja isä tuli koppaamaan kotoota, josta matka jatkui kohti lentokenttää. Iloinen jälleennäkeminen(ei oltu nähty pariin vuoteen), porukka autoon ja suoraan mökkeilemään. Serkku on käyny kerran aikaisemmin meiän luona Suomessa siskonsa kanssa, mut siitä oli jo reilut 10 vuotta ja silloin oli talvi.

Mökillä päivä kului rennosti kattellessa futista, saunoessa ja rupatellessa. Kaikki oli aika väsyneitä joten mentiin aikaisin nukkumaan. Kerroin kuitenkin tästä kehittelemästäni
"järvi aamuyöstä" -fantasiastani ja isä ja serkku oli ihan messissä. Ei muuta ku herätyskelloon 3.45 tauluun ja unille.
Pienten käynnistysvaikeuksien jälkeen päästiin ku päästiinkin ylös, ja neljän aikoihin oltiinkin jo paatissa soutelemassa. Suomen valoisuus oli tietenkin serkulle hassu juttu, Ranskassa ku aurinko laskee tällä hetkellä n.klo22 ja sen jälkeen on pilkkopimeetä. Oltiin hoidettu ajoitus lisäks nappiin ja aurinko alkoi nousta noin vartin soutelun jälkeen.
Unille takas joskus 5.30 aikoihin.

Nukkumatti kuljettikin meiät aika pitkälle sunnuntaihin, joten grilliherkkujen ja Hollanti vs. Serbia-Montenegro kamppailun jälkeen(olipa muuten tylsä ja ala-arvoinen matsi, Hollannille pyyhkeitä jalkapallomatsin muuttamisesta surkeaksi karikatyyriksi) ei aikaa jääny kuin nopeaan järvessä pulahtamiseen. Ihan ku siellä muuten ois viihtynykään montaa minuuttia. ;)

Sen verran tuli puuhattua kuitenkin, että tää ilta olkoon pyhitetty kotirauhalle.