torstaina, elokuuta 11, 2005

Epsanja ruosteessa



Nyt alkaa olemaan kamat kasassa. Kotoota lähtöön on vielä ainakin kolme tuntia, mut veikkaan et jotenkin onnistuu vielä huomaamaan jotain mitä pitäis ehdottomasti olla mukana. Rinkkaan jäi ihan mukavasti tilaa, joten ei se toisaalta haittaa, vaikka jotain ekstraa mukaan pitäis vielä ottaakin.

Kävin eilen poistamassa taskukokoisen suomi-espanja-suomi -sanakirjan kirjakaupasta, kun en sellaista kieltä opiskellessani jaksanut hankkia. Sanakirjat olivat ylimmällä hyllyllä, ja sain etuoikeuden auttaa chileläisnaista, joka ei sinne stratosfääriin asti aivan onnistunut kurottamaan. Hän oli hankkimassa vastaavaa opusta kuin mäkin. Vaihdoimme muutaman sanan espanjaksi, ja totesin samalla että onhan se kieli "hieman" ruosteessa. Kassalla minun jälkeeni asioidessani neiti sanoi oikein sujuvasti myyjälle: "Terve!" Hän ei ainakaan piiloutunut englannin kielen tarjoaman suuren ja synkän varjon taakse.

Kotona sitten otin itseäni niskasta kiinni ja kaivoin naftaliinista vanhan lukion espanjan kirjan. Sanakirja on kätevä reissussa, mutta eihän siitäkään ole hyötyä jos ei muista ollenkaan sanojen taivutuksia tai muita juttuja. "Español uno" käy hyvin viime hetken tärpistä.

Voisin kuvitella, että tää on vika postaus ennen lähtöä, joten haluaisinkin käyttää tilaisuutta hyväkseni ja toivottaa itselleni hyvää matkaa. Tätä Helsingin peittävää yhtenäistä sadeverhoa ei tule ainakaan ikävä. Mutta toivotaan että se pian jo väistyy ja saisitte nauttia vielä aurinkoisista keleistä, niin kuin mun mielestäni elokuussa Suomessa pitäis ehdottomasti saada. Argentiinassa ei odota vielä mitkään helteet, lämpötila on kuulemma tällä hetkellä suunnilleen vielä samaa luokkaa kuin täälläkin, tosin siellä taitaa aurinko paistaa. Kelpaa kuitenkin tähän hätään.

Yritän päästä jakamaan kokemuksiani tänne blogiin mahdollisimman usein, koska muuten varmasti niin paljon jäisi kertomatta. Tietoa varsinaisesta reitistä tai sen varrella sijaitsevista paikoista ei siis vielä ole, joten on vaikea arvioidakaan kuinka usein koneella ehtii kääntymään.

Nyt ei muuta kuin viimeiset löylyt ja sitten nenä kohti Etelä-Amerikkaa! ;)