torstaina, lokakuuta 06, 2005

Ja ranne pyörii...

Ilta-Sanomat uutisoi mm. aamu-uutisten tapaan golfin uuden teinitähden Michelle Wien, 15, siirtymisestä ammattilaiskentille. Samalla kerrottiin Wien solmineen Sonyn ja Niken kanssa sponsorisopimuksen joka takaa vuosittain neidille 10 miljoonan dollarin varmat tulot. Vertailuksi siis naisten golfkenttiä jo useamman vuoden hallinnut Ruotsin Annika Sörenstam tienaa kuusi miljoonaa vuodessa.
Koko urheilumaailmassakaan eivät Wien nykyisten tulojen edelle kapua naisista kuin tennispelaajat Maria Sharapova (16,6 milj.) ja Serena Williams.

Vaikka kyse olisi kuinka kovasta tähdestä tai tulevaisuuden lupauksesta, niin jotenkin kuulostaa vaan joka kerta liian oudolta, että tällaisista summista sovitaan jo ennen kuin pelaaja on edes osallistunut yhteenkään ammattilaiskilpailuun. Tottakai Wie tulee tulevaisuudessa lyömään itsensä golfin eliittiin (ellei siellä jo periaatteessa jo ole) ja mainossopimukset on aina mainossopimuksia, mutta kuitenkin. Ei näissä jutuissa oo ollu järkeä enää moneen vuoteen.

No, siinähän neiti saa tilattua monta vuosikertaa Suosikkia kotiin. Tai koteihin.