torstaina, elokuuta 25, 2005

The journey continues

Nyt on sitten siirrytty jo Brassien puolelle ja talla hetkella pidetaan majaa Ilha Grandella, chillaussaarella muutama sata kilometria Riosta.

Kaytiin matkalla BA:sta Brasseihin maiden rajalla sijaitsevilla Iguazu Fallseilla. Oli muuten aika mahtava paikka, kannattaa ehdottomasti kayda jos on vaan mahdollisuus!

Taalla Brasseissa kielen kanssa joutuu hieman kikkailemaan, tuo portugali kun ei oikein taivu yhta helposti kuin espanja. Onneks molemmissa kielissa on paljon samoja verbeja, mutta ei espanjalla pelkastaan kyl aina tuu ymmarretyks.

Ilha Grande on Brassien toiseks suurin saari. Praioja eli nimettyja uimarantoja loytyy 103 kappaletta ja jopa yks vesiputouskin. Muuten saari on hyvin vuoristoinen ja taysin sademetsakasvillisuuden(ainakin mun silmissa) peitossa. Vedet on kirkkaita ja tarkoitus ois lahtea hieman snorklaamaan jonnekin hyviin laguuneihin. Taa on aika pitkalti kunnon paratiisisaari.

Brassit on hintaluokkana yhden asteen korkeammalla kuin Argentiina, ja taa saari on ehka ikava kylla viela manteretta yhden pykalan korkeammalla. Turisteja siis on, mutta paikka ei oo kuitenkaan menettanyt (ainakaan viela) paikallista identiteettiaan. Kannattaa kuitenkin tulla kaymaan nopeasti.

Porukka on tosi chillia ja lahes autiolla hiekkarannalla on mukava kayda heittaa femmat paikallisten kanssa ja heittaa vahan tarinaa.

Ja jos kayt Brasseissa, niin aivan ykkosjuttu (caipirinhatkin jaa kakkoseks) on sucot. Taivas avautuu kun maistaa esim. juuri tuoreista hedelmista vaannettya abacaxi e limão -sucoa! Eli siis ananas- ja limemehua.

Nyt aika rientaa ja pitaa lahtea nauttimaan kuvankauniista rannoista!