tiistaina, elokuuta 02, 2005

TeleFinland voi imee mun pamppua

Olipa äsken hauska tilanne. TeleFinlandin puhelinmyyjä soitti tuossa juuri ja halusi hieman rupatella. Viimeks sieltä soitettiin ehkä 1,5kk sitten. Muistissa oli siis tarkalleen miten keskustelu etenee. Mielelläni vaihdoin pari sanaa ihan mielenkiinnosta, olihan TeleFinlandin ärhäkästä ja Saunalahtea alentavasta mainostamisesta ollut paljon puhetta.

TeleFinland: "Hei, soitan Soneran täysin suomalaisen tytäryhtiö TeleFinlandin asialla. Päläpälä...taidat olla Saunalahden asiakas?"

Minä: -Kyllä olen.

"Mikäs liittymä sulla oikein on käytössä?"

-Säästäri.

Katsoo jostain koneelta hintatietoja... "Niin, siis sullahan maksaa puhelut näin ja näin paljon?" (Ei tietenkään maininnut sitä, että saan myös vastaanotetuista puheluista 0,02 euroa/minuutti, mikä oli se tärkein kriteeri kyseisen liittymätyypin ottamiseksi, vaikka asiasta varmasti tiesi.)

-Kyllä maksaa.

"Ja kuinkas paljon sulla on kuukausilaskut suunnilleen olleet? Ootko ollut tyytyväinen laskujen suuruuteen?"

-No ei mulla kyllä paljoa ole ollut, ehkä vain vähän alle 20 euroa/kk. Ja oon kyllä ollut tyytyväinen. (Jos joku ihmettelee, niin töistä voi soittaa ilmeiseksi...)

""No, mutta jos sulla nyt on vaikkapa 20euroa/kk, niin tällaisella meidän liittymällä sun kuukausittainen laskus olisi suunnilleen 5euroa vähemmän. Tiesitkö sitä?"

-Niin, mutta sähän et nyt ottanut huomioon, että saan 2senttiä/minuutti vastaanotetuista puheluista?

"Niin joo, mutta kuinka paljon sulle tulee niitä vastaanotettuja puheluita? Eli tuleeko siitä yli viittä euroa kuukaudessa?"

-No, kyllä mulla suunnilleen vastaanotettuja puheluita on noin 2/3 kaikista puheluista. Kyllä siitä on yleensä tullut ainakin sellainen 7-10 euroa kuukaudessa pois laskusta.

"Just. Okei...lyhyt hiljaisuus, hakee selvästi sanojaan. No missäs verkossa oot puhelintas pitänyt? Onko ollut Sonera vai Elisa?"

-En mä vaan tiiä. Mutta ihan hyvin on toiminut joka tapauksessa.

"Tämä meiän Soneran verkkommehan on todella hyvä."

Tähän väliin tuli pari jotain mitäänsanomatonta kommenttia puolin ja toisin.
Sit ajattelin leikkimielisesti et voisi vähän hiillostaa myyjää, jos vaikka saatuisi möläyttämään jonkun sammakon suustaaan. (Saunalahdellahan oli se kampanja, että jos toisen teleoperaattorin myyjät puhuu pask** Saunalahdesta perättömästi, niin ilmiantamalla tällaisen puhelun saa 10 euroa pois laskusta. Kyse ei niinkään ollut siitä kymmenestä eurosta, vaan pikemminkin kissa-hiiri -leikistä.)

-No mutta vaikka mulla olisikin se Elisan verkko, niin onko se Soneran verkko siis parempi?

"No en mä voi sanoa niin, mutta hyvä verkko se siis kuitenkin on." (jos olisi sanonut, että Soneran verkko on parempi, niin senhän olisi voinut jo aivan hyvin tulkita, niin että myyjä sanoi, että Saunalahdella tulee olemaan huono verkko...)

-Mutta eihän mun kannata lähteä vaihtamaan varmaan verkkoa, jos vaikka vahingossa vaihdan siihen Soneraan ja se olisikin huonompi kuin nykyinen?

TeleFinlandin puolelta lievää harmistuneisuutta äänessä:
"Niin, en voi sanoa kuin että Soneran verkko on hyvä."

-Just.

"No mutta palataanko asiaan, vaikka joskus myöhemmin sitten?"

-Palataan vaan. Mutta ehkä ei kannata ihan heti.

"Ei tietenkään, sanotaanko vaikka joskus puolen vuoden päästä?"

-Joo, se on ihan ok. Hyvät päivän jatkot kuitenkin.

"Joo, samoin!"



Eli kyllä Saunalahden uhkailut vastatoimilla olivat selvästi saaneet asenteen muuttumaan. Propsit kuitenkin täysin viattomalle ja asialliselle myyjälle, joka joutui "uhrikseni". Hetken aikaa tietenkin harmitti, että vein hänen aikaansa aivan turhaan, varsinkin jos heillä on provikkapalkka, mutta kiinnostus asiaa kohtaan vaan ajoi tämän tunteen ylitse tällä kertaa. Tosin vain väliaikaisesti. Ensi kerralla(jos minulle siis soitetaan taas 1,5kk:n kuluttua) sanon nätisti ja reilusti, ettei asia kiinnosta ja että säästämme molemmat kallisarvoista aikaa, jos lopetamme puhelun tähän. Haluaisin kuitenkin suorittaa täysin vilpittömän anteeksipyynnön kyseiselle myyjälle, jos tähän blogiin vaikka joskus törmäisi. Anteeksi.


Ja no. Kyllähän minä taas tienasin oivan summan pois laskustani tuon puhelun aikana. ;)