torstaina, elokuuta 03, 2006

Tuohtumuksesta suuttumukseen

Tänään muhun iski aivan puun takaa pieni tuohtumus. Miksi Suomessa on niin saatanan huonot pizzat?! Aloin miettimään siinä sitten lähiaikoina käytyjä paikkoja kuten Argentiinaa, Brasiliaa ja Egyptiä, joissa kaikissa pizzat oli aivan toista maata kuin suomalaiset. Täytteitä on oikein kunnolla ja juustoa päällä kans. Suomessa ku tilaat pizzan tuplajuustolla niin siinä oo yhtään sen enempää juustoa ku normaalissakaan. Ja kaiken lisäks ne maistui perhanan hyville, ei sellaisille mauttomille lätyille mitä täältä saa.

Sit alkoi oikein **tuttamaan tää touhu täällä. Miks helvetissä Suomessa isoissa kaupoissa on niin kallista? Puhutaan vaikka kokoluokasta "Supermarket". Ulkomailla ihmiset haluaa suosia pieniä puoteja ja yrittäjiä, isot kaupatkin toki kerää ihmisiä paljon, mutta ne joutuu pitämään hinnat selvästi alhaisempina suhteessa pieniin kauppoihin, jotta porukka kävis siellä siinä mittakaavassa kuin käydään.
Mites meillä Suomessa? No, koska ihmiset käy joka tapauksessa isoissa kaupoissa jotta kaikki löytyis saman katon alta, niin siellähän voidaan sen takia pitää hinnat sen takia korkeampina. Pitäähän sitä voittoa tehdä. Kunnolla. Ja sit ihmiset vielä käy siellä. Pahimpina esimerkkeinä Herttoniemen K-Supermarket Hertta sekä Käpylän K-Supermarket Mustapekka.

Ok, toki on halvempiakin kauppoja kuten S-Marketit, mutta ei nekään oo lähelläkään sitä suhdetta kuin muissa maissa, esim. Ranskassa. Jotenkin vaan tuntuu et meitä kaikkia viedään oikein kunnolla puikoista. Ei se ole tyhmä joka pyytää vaan se joka maksaa. Siinä on tosin huono olla maksamatta kun kaikkialla on suunnilleen samat hinnat. Onko Suomessa edes mitään varsinaista kilpailua kaupan alalla? Vai onko kaupoilla muka oikesti niin huonot katteet tuotteissa ettei hinnoilla voi taistella? Vai onko sitä vaan niin sokaistunut eurohinnoista, ettei tajua kaupoissa olevan järkyttäviä hintaeroja? Kaksitoista senttiä. Seitsemänkymmentä kaksi penniä.

2 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Mene Suonenjoen Kemer-pitseriaan ja tilaa Kemer-niminen pitsa. Nami nam.

8:20 ap.  
Blogger JuhaniMarokko said...

Jos sinnepäin tulee eksyttyä, niin pitää ehdottomasti käväistä. On ne ehdottomat laatupizzat sen verran harvassa täällä koti-Suomessa.

1:02 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home