maanantaina, tammikuuta 22, 2007

YT-neuvottelut

Meidän yrityksellä ei mene kovinkaan hyvin. YT-neuvottelut on ilmoitettu seuraaviksi kuudeksi viikoksi. Yrityksen hieman vajaasta sadasta työntekijästä irtisanotaan 10-20. Se on aika suuri määrä kun otetaan huomioon, että kyseinen määrä kohdistetaan neljälle osastolle, tosin suurimmat kuuluu tähän joukkoon. Meiän oman osaston kohdalta perusteluna oli, että työteho on laskenu vuoteen 2005 verrattaessa.

Kyseinen työtehon laskeminen kuulostaa mun korvaani kohtuullisen utopistiselta, koska eräänä pisimpään tällä osastolla työskennelleistä(viisi vuotta) voin rehellisesti sanoa, että työteho on mun mielestäni kasvanu lineaarisesti sinä aikana ku oon täällä työskennellyt. Kaikki painaa niska limassa duunia ja osa ei pidä edes varsinaisia ruokataukoja tai muita lakisääteisiä taukoja.

Jonkun täysipäiväisen työntekijän kannalta voisi melkein olla parempikin saada potkut ja etsiä uusi työpaikka, meiän porukat kun on huonosti palkattuja sekä ammattitaitoisia tehtävissään. Täällä on vaan kehittynyt sellainen eräänlainen "perheilmapiiri", että tuskin kuitenkaan kukaan sen takia mielellään lähtee, vaikka se ruoho voisi tässä tapaukessa todellakin olla vihreämpää siellä aidan toisella puolen.

Omasta tilanteestani voisin sanoa sen verran, että mulle irtisanominen olisi aika paha juttu. Tämänhetkinen työ kun on niin joustavaa mun opiskelujen ja "puoliammattimaisen" pelaamisen (nyt puhutaan siis urheilusta jos joku ei tajunnut, ja ei, en pidä pokeria urheiluna) kannalta etten usko löytäväni parempaa työpaikkaa tähän elämäntilanteeseen. On kuitenkin aika vähän töitä joita voi tehdä silloin kun itselle sopii, eikä illat/viikonloput käy nimenomaan tuon treenaamisen ja pelaamisen takia. Joukkueurheilu perkele.

No, katotaan nyt mitä tuleman pitää. Sormet ristissä ettei tarttis alkaa jännittämään asuntolainojen takia. Onneksi on läheiset suhteet vanhempiin, todella pahan paikan tullen ne varmasti auttaisi vaikka ei rahassa ryvekään. Jollain toisella voisi olla vielä jännemmät paikat.

Ja hei, elämäähän tää vaan on, on sitä tullu oltua pahemmissakin tilanteissa. Kyllä niistä aina jotenkin selvitään kunhan ei lannistu. ;)

2 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Voihan rähmä, on se nyt kumma kun vuosi 2006 oli talouskasvun vuosi Suomessakin ja sitten "kaikki" yt-neuvottelee. Tai ehkä vain huonot uutiset päätyvät uutisiksi ja rekrytoinnit eivät niinkään. Oli miten oli, toivottavasti saat pitää työsi.

10:08 ip.  
Blogger JuhaniMarokko said...

Joo, samaa mieltä. Mutta niinhän se taitaa nykypäivänä mennä, että talouskasvu ei edes riitä, vaan talouskasvun pitää olla "riittävää". Se ei riitä, että yritys tekee voittoa, vaan pitää tehdä "riittävästi" voittoa. No, toisaalta parempi ryhtyä toimenpiteisiin ajoissa kuin liian myöhään.

Tällä hetkellä näyttää siltä, että työt jatkuu, ilmeisesti meidän osastolta ei laiteta ketään pihalle, koska itse asiassa osaston liikevaihto ja -voitto on kasvaneet hyvinkin reippaasti paljonkin.
Syy miksi meidän osasto otettiin mukaan YT-neuvotteluihin on nyt ilmeisesti paljastunut palkkausjärjestelmän muutoshalukkuuteen johdon puolelta. Toisin sanoen halutaan orjuuttaa orjia entistä enemmän. ;)
Katsotaan nyt mitä jatkossa tulee tapahtumaan.

4:53 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home