keskiviikkona, tammikuuta 03, 2007

Hyvää kiinalaista ruokaa...

...ja todella ikävät vatsakivut vartti ruokailun jälkeen. Ajattelin aluksi, että kyse on vaan siitä, että ahdoin itteni liian täyteen sitä herkkua, mutta sitten täällä töissä alettiin ehdotella norovirusta ja ruokamyrkytystä. Tuota norovirusta kuulemma ainakin on nyt ollut todella paljon liikkeellä, mutta iskisikö se noin nopeasti ruokailun jälkeen..? Saa nähdä paraneeko olo tästä vai kutsuuko vessanpönttö. Tuntuu aivan kuin vatsa kramppaisi rintalastan alkuosaan asti. Ei mukavaa. Taitaa jäädä tänään kyl pidennetty työpäivä ja treenit väliin.

.
.
.
Jatkoa muutaman minuutin viiveellä noroviruksesta:

"Itämisaika:
Tartunnan saamiseen riittää hyvinkin pieni määrä viruksia. Itämisaika on 10–24 tuntia.

Tartuntatavat:
Virus leviää tavallisimmin henkilöstä toiseen tapahtuvana kosketus- tai pisaratartuntana, mutta se voi levitä myös saastuneiden elintarvikkeiden tai veden välityksellä. Virus saattaa päätyä marjoihin, hedelmiin ja kasviksiin, jos niitä kastellaan ihmisen ulosteella saastuneella vedellä. Virus voi siirtyä ihmisestä elintarvikkeisiin myös käsien välityksellä."

Tuo itämisaika nyt ainakin poissulkee tuon viruksen saamisen lounaalta. Tosin mustikoita ja vadelmia on tullut kyllä syötyä viimeisen vuorokauden aikana... =/