perjantaina, syyskuuta 23, 2005

Hyvät ihmiset!

Huomenna pyörähtää käyntiin jälleen Salibandyliiga. Sen verran mitä oon itse seurannut tapahtumia, niin kaudesta on tulossa hyvinkin sähköinen. Jännitteitä joukkueiden välillä riittää ja intensiteettiä kaukalosta tuskin tulee puuttumaan.

Jos haluaa seurata lajia Helsingissä ja kannustaa voittajia, niin voi lyöttäytyä SSV:n "fanijoukkoihin". Espoon Oilers varmasti haastaa raivoisasti ja Tapanilan piskuinen Erä voi myös yllättää kovuudellaan tulevalla kaudella.

Vuosittainen väriläiskä on kuitenkin HIFK. Perinteiden mukaisesti varmasti viihdyttäviä otteluita, vaikka joukkue ei ennakkokaavailujen mukaan välttämättä aivan mitaleista tällä kaudella taistelekaan. Pasilan urheilutalolla ei kuitenkaan koskaan tiedä miten peli tulee päättymään. Hyvänä päivänä voi kaataa kenet tahansa, mutta myöskin hävitä vaikka sarjajumbolle.

Suuren yleisön silmissä ehkä tunnetuin salibandypelaaja on kuitenkin edelleen(niin surullista kuin se onkin) Janne Tähkä, joka hyppäsi Seinäjoen junaan ja SPV:n kelkkaan, ja viihdyttää siellä paikallista yleisöä.

Liigapelien lähetysoikeudet itselleen täksi kaudeksi hankkinut MTV3 tuottaa kuukausittaiset pelit lauantai-iltapäivisin. Sarja-avauksesta tulee kuvaa Seinäjoelta, jossa paikallinen SPV kohtaa viime kauden hopeajoukkue Happeen, joka on kuitenkin heikentynyt merkittävästi menetettyään mm. hiljattain maailman parhaaksi salibandypelaajaksi arvostetun Mika Kohosen(siirtyi Ruotsin Elitserieniin pelaamaan) sekä muita runkopelaajiaan. Mielenkiintoista nähdä kuinka viime kausilla Urheilukanavalla tehtyä ottelutapahtumaa on saatu kehitettyä. SPV-Happee MTV3:lla lauantaina 24.9. klo15.05 alkaen.

Ainakin selostajaparivaljakko Oskari Saari - Jani Alkio on paras duo tehtävään. Molemmat ovat salibandyihmisiä, Saari on ollut liigatason tuomari ja Alkio liigatason maalivahti. Saari on myös salibandyihmisten ulkopuolella tunnettu myös Formula1-kisojen selostajana sekä Tulosruudusta, kun taas Alkio on selostanut Hockey Night -pelejä muutaman kauden. Molemmat ovat hyviä suustaan.

Ja ihmiset! Menkää nyt ihmeessä katsomaan sinne paikan päällekin niitä pelejä, jotta saadaan lajia kehitettyä. Opiskelijat, varusmiehet ja lapset pääsevät peleihin yleensä maksimissaan viidellä eurolla, eikä aikustenkaan 7 euroa(useimmilla joukkueilla) ole älytön hinta. Ja jos tuntuu siltä, että kävisit katsomassa vaikka useammankin pelin tai että joku tuttusi haluaisis käydä joku kerta myös katsomassa peliä, niin tällä kaudella on myös kaksi aika uskomatonta tarjousta kausikorteista helsinkiläisyleisölle:

1) HIFK:n kausikortti maksaa tälle kaudelle vain 20 euroa! Pari ottelua katsomossa ja ollaan jo voitolla. Hallikin on helposti löydettävissä Pasilasta Ylen ja MTV3:n studioiden kulmasta. (Samassa hallissa kotipelinsä pelaa myös SSV.)

2) Espoon Oilers lupaa palauttaa rahat kaikille kausikorttiensa ostaneille mikäli he eivät selviydy runkosarjassa neljän parhaan joukkoon. Tämä ei ole voimasuhteiden tasaistuttua mikään itsestään selvyys, joten harkitsemisen arvoinen asia myös. Pelit pelataan Tapiolan urheilutalolla Länsi-Auto Areenan vieressä.

Joukkueet ojentavat kätensä sinulle, olisiko nyt jo aika tarttua siihen? Ihan vaikka vain uteliaisuudesta? Itse ainakin odotan innolla räiskyviä pelejä ja kovia vääntöjä. Katsomoon katsomaan mars.