keskiviikkona, maaliskuuta 22, 2006

Floorball Action

Mm. Avokatsomossa on pohdittu jälleen salibandyliigan tämän kauden MTV3:n televisiointeja, enkä malta olla lisäämättä lusikkaani soppaan.

En väitä nähneeni läheskään kaikkia tämän vuoden lähetyksiä, mikä on sinänsä aika surullista, koska niitä on tullut niin vähän aikaisempiin Urheilukanavan vuosiin verrattuna, mutta tässä asian ydin piileekin. Tän vuoden lähetysaika n.klo15 lauantai-iltapäivisin ei toimi. Varsinkaan kun ottelu on saksittu lähes katselukelvottomaan kuntoon. Piste.

Yhdyn täysin myös itkuvirteen lyhyemmästä lähetyksestä. MTV3:n pitäisi mielestäni pystyä löytämään hieman pidempi rako, jotta peli voitaisiin näyttää kokonaan. Nythän on kuitenkin onneksi päästy siihen, että ottelut näkyvät kokonaisina MTV3+:lla.
Omistan digiboksin, mikä ei ole kuitenkaan tarkoittanut suinkaan sitä, että MTV3+ näkyisi - "Ei signaalia" on turhan tuttu toteamus ruudulla, vaikka Kehä III:n sisäpuolella asunkin. Oma katselunautinto ei ole kuitenkaan perusteena koko ottelun lähettämiselle pääkanavalta, vaan pikemmin perätty tuleminen suuren kansan tietoisuuteen.

Jos MTV3 haluaa oikeasti sorvata itselleen salibandystä jonkin sortin lähetyskokonaisuuden tulevaisuutta varten olisi aika alkaa myös osoittaa sitä. En tiedä kuinka paljon tämän kauden televisiointeihin on panostettu, mutta ainakin lajia paljon seuranneen silmään tähänastinen lopputulos ei ole ollut tyydyttävä. Lähempänä välttävää.

Lähinnä tulee mieleen, että MTV3:n oli pakko ottaa jotain - "Ihan mitä vain, mutta hoitakaa se nopeasti!" - jääkiekon tilalle. Vielä kun odotellaan, että maksulliset kanavat nappaavat formulatkin, niin sittenpähän vasta paniikki syntyy. Tosin tähän en usko koskaan tultavan, koska mielikuva MTV3:sta on kehittynyt siihen suuntaan, että kanava vaikka ajetaan mieluummin konkurssiin kuin luovutaan formuloista.

En halua kuitenkaan tuomita MTV3:a kokonaan epäonnistuneeksi salibandyn osalta - ainakaan vielä. Jos kanava kuitenkin haluaa jotain vastinetta panostukselleen, niin kannattaisi herätä todellisuuteen. Ei ehkä kannata yrittää narrata sitä kalaa tyhjällä ongenkoukulla, kun vierestä löytyy täysi lasti kastematojakin, joilla sitten yritetään saada ylös alukseen sitä miekkavalasta. Kyllä niitä voi upottaa sinne loputtomiin, mutta järkevämmällä resurssien ohjaamisella voitaisiin jopa saada jotain iltanuotiolle paistettavaksi...